Egy párizsi mozi az utcára költöztette a kultúrát

Nekünk nagyon tetsző megoldással él a párizsi latin negyedben lévő La Clef mozi. Kreatívan oldották meg a moziesteket: minden péntek este 21 órától – kell hozzá a teljes sötétség – kiszolgálják kultúrával az arra fogékonyakat. 

Romantikus húzást köszönhetünk a Párizs ötödik kerületében található mozinak: megmutatva elkötelezettségüket, szenvedélyüket és találékonyságukat, úgy döntöttek, a nézőiknek nem kell hanyagolniuk őket, inkább vetítenek, az intézmény fölötti tűzfalra.

A környező házakból és az utcára rakott székekről is lehet követni a filmeket, melyeket péntek estékre időzítenek.

Régi klassziusok vannak a repertoáron, nagy francia filmek, westernmozik például.

A La Clef története egyébként nem túl vidám: már 2018 tavaszán be kellett zárniuk, mivel az épület tulajdonosai el akarták adni az ingatlant. A kultúrát és hirdetőit azonban nem lehet lesöpörni, 2019 szeptembere óta néhány moziőrültből és független filmesből álló szervezet elfoglalta az épületet, hogy kivívják a jogot ahhoz, hogy a jövőben is moziként működhessen az épület. Drukkolunk nekik!

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: La Clef revival Facebook)

mozi | film | la clef | latin negyed | filmszínház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom