A gyalogtúrázók leghőbb vágyait kelti életre Új-Zéland

Új-Zéland nemcsak azért annyira izgalmas, mert szinte elképzelhetetlenül messze van Európától, (Budapesttől például csaknem tizennyolcezer kilométert kell utazni Aucklandig), hanem azért is, mert hiába kisebb, mint Olaszország, nincs az a domborzati viszony, amivel ne találkoznánk náluk. Túraútvonalai utánozhatatlanok, a Great Walks gyűjtőnevű többnapos gyalogtúra-ösvényekhez egy új szereplő csatlakozott: a Hump Ridge Track.

Statisztikák szerint, aki egyszer pénzt és időt áldoz egy új-zélandi útra, az több mint két hét szabadsággal számol, vagyis a világon a leghosszabb nyaralásokat a világ legelszigeteltebb országában töltik. A turisztikai bevételek mégsem számottevőek, hiszen a vagyonos utazók helyett inkább a kalandvággyal teli, túrákra felkészült természetjárók látogatják. Új-Zélandra még azok is profi túrabakanccsal érkeznek, akik alapesetben inkább városlátogatós turistáknak számítanak. Egyszerűen nincs az, aki ne lenne kíváncsi a párás esőerdőkre, alpesi hegyvonulatokra, káprázatos zuhatagokra, földöntúli fjordokra, kihunyt vulkánokra, vad partokra.

Ahogy a Great Walks többi túrájára, a Hump Ridge Trackre is előfoglalást várnak a vándoroktól. Három nap alatt teljesítendő a hatvanegy kilométer, a túra besorolása pedig közepesen megterhelő. Tizenkilenc–tizenkilenc–tizenhét kilométeresek a szakaszok, napi hét-kilenc óra áll rendelkezésünkre, hogy teljesítsük a kijelölt távot. Felhívják rá a figyelmet, hogy jó kondi nélkül azért nem érdemes nekiindulni, a meredek szakaszok, az egyenetlen talaj alapértelmezettek arrafelé.

Új-Zéland déli partvidéke, a Hump Ridge szubalpin zónája és meghökkentő viaduktok, hidak is megcsodálhatók a túra során. Háromféle csomag közül választhatnak a kalandorok, pénztárca és igények függvényében: a mezítlábasabb közös szálláshelytől a teljeskörűen vezetett és luxusszálláson tölött éjszakákig. Ezer méteren is megszállhatunk, de a tengerszinten is, a Port Craig Lodge-ban, ahol a fárasztó, ám gyönyörű napot az óceánban fejezhetjük be. Ráadásul nem is egyedül, hiszen gyakran látni Hector-delfineket is.

Ez is érdekelhet:

Alighanem megtaláltuk Ausztria legfilozofikusabb túraösvényét

Eddig is nagyon népszerű volt a kirándulók körében.


(Fotók: Unsplash, Department of Conservation New Zealand)

uj-zeland | természetjárás | tracking | túra | újvilág

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom