Varázslatos fényekkel és remek programokkal vár adventkor Pécs

Ünnepi koncertekkel, kivilágított karácsonyi alakokkal, fényfestéssel és több mint félszáz kézműves és gasztronómiai kiállítóval várják a pécsi belvárosba érkezőket a december 1. és 24. között zajló Adventi Kézműves és Mesevásáron.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) tájékoztatása szerint a pécsi Széchenyi téren már napok óta egy tizenhét méter magas feldíszített karácsonyfa áll, de péntekig a ragyogó adventi fénykapuk és a világító szelfipontok is a helyükre kerülnek.

A Jókai téren egy kétméteres világító rénszarvas, míg a Kossuth téren egy háromméteres hullócsillag és egy angyalka csábítja közös fotóra a látogatókat. Ezeket egészíti ki egy óriási mackó, rénszarvasszán, léghajó és ajándékdoboz.

A karácsonyváró koncerteken mások mellett

Zsédenyi Adrienn, Hercku Ági és a banda, a Jazzation, a Fonogram-díjas Veronaki kvartett szórakoztatja a közönséget.

A Kuna testvérekkel lesz Swing Karácsony, továbbá interaktív gyerekprogrammal készül a Tintaló Cirkusz, míg december 6-án Gryllus Vilmos és a Mikulás is ellátogat a pécsi adventi vásárba.

A Mesekuckóban pécsi színészek - Füsti Molnár Éva, Herczeg Adrienn, Vlasits Barbara, Stenczer Béla - valamint Czirják Erika meseíró, Körtvélyesi László fotóművész és Matta Lóránt bábszínész olvassa fel kedvenc adventi meséit minden hétvégén.

Szombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertjeit élvezheti a közönség.

Hétköznap a Pécsi Rotary Klub adventi ünnepi műsora látható, hétvégenként pedig adventi hangversenyek hallhatók a Székesegyházban és Pécs katolikus templomaiban.

A karácsonyváró programok között szerepel mindezek mellett betlehemes műsor, meditáció, tánc és kerámiafestés is. Az ünnepi ízekről és illatokról másfél tucat gasztronómiai kitelepülő gondoskodik, mellettük pedig

harminchat kézműves kiállító igyekszik megkönnyíteni az ajándékok beszerzését.

A korábban meghirdetett adventi fényfestő gyerekrajzpályázatra érkezett alkotások advent első, második és harmadik hétvégéin öltöztetik fényköntösbe a dzsámit, míg a nyertes alkotások december 21-én lesznek láthatók.

A pécsi főteret uraló épületet hétköznap esténként és hétvégén, a gyermekrajzok vetítését követően is "felöltöztetik" a Dirk Clumsy hetente megújuló animált fényfestésével. Szombatonként különböző felekezetek képviselői gyújtják meg a város adventi koszorúján a gyertyákat a Széchenyi téren - olvasható a közleményben.

(Forrás: MTI, fotók: Advent Pécs)

adventi vásár | advent | pécs | karácsonyfa | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom