Minden kulturális létesítmény bezárhat decembertől a rezsiköltségek emelkedése miatt Pécsett

Ruzsa Csaba, Pécs külsős alpolgármestere sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a pécsi önkormányzat az intézményeit és gazdasági társaságait érintő általános takarékossági javaslatokat dolgoz ki. A gyakorlatban ez bezárásokat jelent majd.

Úgy tudni, a még alakuló dokumentum jelenleg több mint száz javaslatot tartalmaz, a végleges változatot politikai vitára bocsátják majd a közgyűlés egyik októberi ülésén. Az MTI szerint az intézkedéscsomagtól az önkormányzati fenntartású intézmények és cégek esetében 15-20 százalékos energia-megtakarítást várnak.

A javaslatok egy része a hőmérséklet-szabályozás és energetikai takarékoskodásra vonatkozik, azonban a kulturális élet akár teljesen le is állhat a városban.

A kulturális létesítmények esetében ugyanis előzetes bejelentkezéshez kötött nyitvatartási időt vagy teljes lezárást javasolnak decembertől.

Ennek értelmében a leghidegebb hónapokban több kulturális intézményt, így a Pécsi Kulturális Központot is bezárnának, a Zsolnay Kulturális Negyed és a múzeum pedig a téli időszakban csupán három napon, hétfőn, kedden és szerdán csak csoportos igények esetén, előzetes bejelentkezés alapján lenne nyitva. A Boldogság Háza ideiglenesen nem üzemelne.

(Fotók: Getty)

rezsi | zsolnay negyed | energiaárak | pécs | rezsiemelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom