Felfoghatatlanul hosszú ideje működik Brooklyn Williamsburg negyedében a Peter Luger Steakhouse: 1887 óta, amolyan városi legenda, intézménnyé vált vállalkozás lett. Bizonyára sokszor hangzott már el az asztalainál, hogy ameddig világ a világ, a Peter Luger is nyitva lesz – ám a világjárvány a százharminchárom éves intézményt is változásra kényszerítette. Ők pedig meglépték, amit muszáj volt.
A lezárások kezdeténél úgy határoztak, folytatják a szaftos steakek sütését, márciustól bárki rendelhetett tőlük, aki vállalta, hogy elmegy az elkészült húsokért az étterembe. David Berson üzletvezető, az 1950-es évekbeli tulajdonosok unokája azonban úgy döntött, fütyül a hagyományokra, az egyetlen járható út a házhoz szállítás.
Egyszerűen muszáj volt változtatni, és a törzsvendégek, rajongók kedvére tenni.
Mindezt úgy, hogy a Peter Luger annyira régivágású, hogy még a kártyás fizetést sem vezették be.
Hanyagságról szó sincs, de eddig a készpénzes fizetés volt a szokás.
A leghíresebb steakvariációkat és a ház burgerét is kiszállítják, százharminchárom év után először.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Ez az egyetlen dolog, ami pillanatnyilag feledtetheti velem a koronavírus-járványt
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Egy terapeuta szerint nem kéne most nyomasztanunk egymást „motiváló” üzenetekkel
- Így kezdtem új időszámításba a koronavírus miatt
- Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra
- Öt film arra az esetre, ha már nagyon hiányzik az utazás
- Éppen az fog megmenteni, amit nemrég a pokolba kívántam
- „Ilyen gyorsan még semmi sem omlott össze körülöttem” – Gerendai Károly-interjú
- Íme hét, szívet melengető felajánlás vendéglátóhelyektől
- Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól
- Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük
- Így nyit ki újra Olaszország május elejétől
- Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció
- Ne add fel a reményt, üzenik a csodálatos hazai tájak
- Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük
- Semmelweisnek igaza volt! Egy bögrekollekció, ami reagál a koronavírusra
(Fotók: Peter Luger Steakhouse)
covid-19 | usa | new york city | házhoz szállítás | williamsburg | koronavírus
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!