A világ első futószalagos sajt étterme egy valóra vált álom

A Pick & Cheese az Egyesült Királyságban készült kézműves sajtokat vonultatja fel.

Először jön egy nottinghamshire-i Stilton, majd következik egy Cornwall Gouda és egy Devonban gyártott cheddar, hogy aztán a sor további sajtremekekkel folytatódhasson.

A Nyugat-Londonban található Seven Dials Market első emeletén, egy egykori banánraktár területén nyílt meg a világ első futószalagos sajt étterme, a Pick & Cheese, amelynek elsőszámú küldetése, hogy rávegye a fogyasztókat ara, hogy megkóstolják a különböző sajtokat. A másodlagos cél pedig természetesen

a helyi termelők támogatása és sajtjaik megismertetése a vásárlókkal.

A tulajdonos az étterem megnyitása előtt egy foodtruck-kal járta az országot, és elsősorban zenei fesztiválokon készített sajtos szendvicseket, így például klasszikus cheddar szendvicset, amihez hagymát, kecskesajtot, mézet és diót is társított.

– Az volt az ötletünk, hogy megpróbáljuk a brit sajtot hozzáférhetőbbé és szórakoztatóbbá tenni – nyilatkozta a Food&Wine-nak a tulajdonos, aki szerint így az étkezés igazi élménnyé is válik.

Az étteremben a futószalagokról elvett tányérokon a vendégek jól átgondolt ételpárosításokat találnak. A Stilton körte- és almaboros lekvárral érkezik, a ricottához pedig cseresznye jár.

Az itallap a kistermelői borokat, valamint a helyi sört és almabort is felvonultat.

Hetente egyszer a Pick & Cheese egy különleges akcióval várja a vendégeket: korlátlan mennyiségű sajtot fogyaszthatnak hetvenöt perces időintervallum alatt egy meghatározott összegért.

(Forrás és fotók: Food&Wine)

kézműves sajt | kézműves termék | étterem | futószalag | sajt

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom