A Pol Roger most már nemcsak Churchill egykori kedvence, de a világ legcsodáltabb champagne brandja is

The World’s Most Admired Champagne Brand. 2019-et ezzel a kitüntető díjjal kezdte a champagne-házak egyik legelegánsabb képviselője, a Pol Roger.

A neves Drinks International kezdeményezésére már hatodik éve szavazhatnak a szakmabeliek – ami egész pontosan háromszáz borszakírót, Master of Wine-t, kereskedelmi- és marketingspecialistát jelent – a világ legcsodáltabb champagne brandjére. Hogy mik a szempontok az értékelésnél? Elsősorban a minőség, a hosszú távon fenntartott, megbízhatóan magas színvonal, valamint a márkaérték, a marketing és a márkaimázs.

Ez már csak azért is nagy szó – amellett, hogy presztízsdíj már nagyon kijárt a háznak, hiszen a korábbi években második és harmadik helyeken is végeztek –, mert 2018 tavaszán, Dominique Petit pincemestert 19 év után Damien Cambres váltotta a kiemelt fontosságú poszton. A két évtizednyi tapasztalattal érkező, új chef de cave nagyon úgy fest, szimpatikus irányt mutat a márkának és a pezsgők kedvelőinek, amihez az is hozzájárult, hogy az elmúlt évek egyik legjobb szüretét sikerült kifognia érkezésével.

A top 30-as listán a Pol Rogert egyébként a Krug és a Louis Roederer követik – ennél díszesebb társaságot nehéz lenne elképzelni.

A „leginkább brit” champagne – amit Harry herceg esküvői fogadásán is felszolgáltak – a tradíciók megtartása mellett folyamatos fejlesztéseivel vonja magára a champagne-rajongók figyelmét. A champagne-ház egyébként nem is olyan rég került rivaldafénybe azzal, hogy Épernay-ben lévő pincéikben közel 120 éve eltűnt palackokra bukkantak.

Ami az autóban a Rolls–Royce, a divatban a Louis Vuitton, órában a Patek Philippe vagy konyakban a Hennessy, az pezsgőben a Pol Roger – írtuk róla korábban.

Nem véletlen volt a Pol Roger pezsgők egyik legnagyobb rajongója maga Sir Winston Churchill volt, a brit miniszterelnök, akiről aztán egyik cuvée-jüket is elnevezték, és amelynek friss, 2008-as évjárata, tíz év érlelést követően épp a közelmúltban debütált.

(Fotók: Pol Roger) 

Dominique Petit | master of wine | champagne-ház | krug | louis roederer | Pol Roger

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom