A Pol Roger most már nemcsak Churchill egykori kedvence, de a világ legcsodáltabb champagne brandja is

The World’s Most Admired Champagne Brand. 2019-et ezzel a kitüntető díjjal kezdte a champagne-házak egyik legelegánsabb képviselője, a Pol Roger.

A neves Drinks International kezdeményezésére már hatodik éve szavazhatnak a szakmabeliek – ami egész pontosan háromszáz borszakírót, Master of Wine-t, kereskedelmi- és marketingspecialistát jelent – a világ legcsodáltabb champagne brandjére. Hogy mik a szempontok az értékelésnél? Elsősorban a minőség, a hosszú távon fenntartott, megbízhatóan magas színvonal, valamint a márkaérték, a marketing és a márkaimázs.

Ez már csak azért is nagy szó – amellett, hogy presztízsdíj már nagyon kijárt a háznak, hiszen a korábbi években második és harmadik helyeken is végeztek –, mert 2018 tavaszán, Dominique Petit pincemestert 19 év után Damien Cambres váltotta a kiemelt fontosságú poszton. A két évtizednyi tapasztalattal érkező, új chef de cave nagyon úgy fest, szimpatikus irányt mutat a márkának és a pezsgők kedvelőinek, amihez az is hozzájárult, hogy az elmúlt évek egyik legjobb szüretét sikerült kifognia érkezésével.

A top 30-as listán a Pol Rogert egyébként a Krug és a Louis Roederer követik – ennél díszesebb társaságot nehéz lenne elképzelni.

A „leginkább brit” champagne – amit Harry herceg esküvői fogadásán is felszolgáltak – a tradíciók megtartása mellett folyamatos fejlesztéseivel vonja magára a champagne-rajongók figyelmét. A champagne-ház egyébként nem is olyan rég került rivaldafénybe azzal, hogy Épernay-ben lévő pincéikben közel 120 éve eltűnt palackokra bukkantak.

Ami az autóban a Rolls–Royce, a divatban a Louis Vuitton, órában a Patek Philippe vagy konyakban a Hennessy, az pezsgőben a Pol Roger – írtuk róla korábban.

Nem véletlen volt a Pol Roger pezsgők egyik legnagyobb rajongója maga Sir Winston Churchill volt, a brit miniszterelnök, akiről aztán egyik cuvée-jüket is elnevezték, és amelynek friss, 2008-as évjárata, tíz év érlelést követően épp a közelmúltban debütált.

(Fotók: Pol Roger) 

champagne-ház | krug | pezsgő | master of wine | champagne

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom