Vége a tolakodásnak a tökéletes szelfiért a turisták egyik kedvenc olasz városában

A fotogén halászfalut az utóbbi években elözönlötték a szelfizők, akik nem egyszer okoztak már forgalmi dugót.

Vitathatatlan, hogy az olasz Riviérán, Genova és Cinque Terre között található, festői Portofino remekül mutat az Instagramon, van azonban a városban két különösen népszerű övezet, ahol rendszeresen sorba állnak a szelfizők, akadályozva ezzel a gyalogos és az autós forgalmat.

Most lépett a város, és vörös zónának nyilvánította a két tengerparti szakaszt, a Piazza Martiri dell'Olivetta tértől a Calata Marconi kikötőig tartót, valamint azt, amelyik a nyilvános illemhelyektől az Umberto I. mólóig ér, és egyszerűen megtiltotta ott a megállást.

Aki megszegi ezt a szabályt, annak 275 eurós büntetést kell fizetni.

Az intézkedést a húsvéti hétvégén vezették be, amikor a városban az ünnepek miatt megugrott a turisták száma, és a tilalom október 15-ig marad érvényben, minden nap este 6 óráig.

Mint Matteo Viavaca polgármester elmondta, a cél nem az, hogy mindenki élvezhesse ezeknek a helyeknek a szépségét, valamint, hogy elkerüljék a túlzsúfoltság okozta veszélyes helyzeteket.

Nem ez az egyetlen hely a világon, ahol tilos a szelfizés, ugyanakkor Olaszországban ennél jóval komolyabb büntetést kaphat, aki áthágja a szabályokat.

(Forrás: Thrillist, newsrnd.com, képek: Unsplash, Getty Images)

Portofino | szelfi | tilalom | szelfizés | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom