Így flörtöl a beton a terméskővel a hegyek lábánál fekvő portugál tanyán

A portugáliai Guardában, a Serra da Estrela hegység lábánál található az a 20. század közepén, gránitból készült parasztház, mely mellé Filipe Pina és David Bilo portugál építészek most egy betonból készült lakóházat terveztek.

Az új épület, mely a régi formáját tükrözi, szorosan amellé, a már meglévő teraszra épült. Három hálószoba, egy tágas nappali, egy étkező és egy konyha kapott benne helyet.

A belső betonmennyezet, a fehérre festett falak, a halvány fabútorok és a fehér függönyök visszafogott esztétikát képviselnek, a nyitott terű nappaliban felfüggesztett kandalló alapozza meg a pihenősarok hangulatát, a konyha felett pedig galériáról nyílik kilátás a hátsó kertre, ahol egy medence is található.

A fürdőszobát kék csempe és fekete kő díszíti, betonból kivágott ablakaiból szintén a növényekkel díszített udvarra látni.

Az új ház elkészültével a régi parasztházban felszabaduló helyet raktárként lehet használni a gazdaság működtetéséhez szükséges műszaki és egészségügyi felszerelések elhelyezéséhez.

Mint az építészek elmondták, a NaMora azt jelenti, Morában, ami a helyszín neve, ahol a ház áll, a másik jelentése viszont flört vagy randi arra utalva, hogy

az új betonfalak képletesen flörtölnek a gránitépülettel

tették hozzá az alkotók.

A beton különböző arcai mutatkoznak meg dzsungel és betondzsungel harmóniájában, és ebben a haiku-házban.

(Forrás: Dezeen, képek: Ivo Tavares/Dezeen)

Guarda | portugália | terméskő | beton | parasztház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom