Brutális, akár 13,6 milliós bírságot is kaphat, aki nem tartja be a strandszabályokat Portugáliában

A portugál strandok rendkívül népszerűek a nyaralók körében csodálatos szépségük miatt. A látványos öblök, a homokos partok tökéletes környezetet teremtenek ahhoz, hogy a turisták jól érezzék magukat. A hatóságok azonban számos korlátozást vezettek be annak érdekében, hogy az utazók minél kevésbé zavarják az ott élőket.

Csendben vagy, vagy bírságot kapsz

A zajkeltő eszközök használatáért a turisták akár kétszáz eurótól harminchatezer euróig, vagyis

hetvenhatezer forinttól 13,6 millió forintig terjedő pénzbírságot is kaphatnak.

Éppen ezért érdemes tiszteletben tartani a strandok által nyújtott békés nyugalmat. Ezen kívül tilos az arra kijelölt helyen kívül labdázni, fürdőhelyeken nem lehet horgászni és a vadkempingezés sem jöhet szóba.

Szintén tilos a kijelölt területeken kívül bármilyen sporttevékenység gyakorlása, például szörfözni, kitesurfingelni és windsurfözni is csak meghatározott helyeken lehet. A hatóságok betiltották a fürdőzők biztonságát vagy egészségét veszélyeztető tevékenységeket is. A portugál strandok helyett átrepülni csak mentési műveletek, valamint sport- és szabadidős célokkal lehet.

Tűzgyújtási és kagylógyűjtési tilalom

Idén tilos tüzet gyújtani a portugál strandokon, ezenkívül nem lehet sem növényeket, sem pedig kagylókat gyűjteni az erre a tevékenységre kijelölt területeken kívül. Engedély nélkül nem lehet az utcán árusítani vagy reklámozni semmit, a kutyák csak a meghatározott területeken sétálhatnak, a portugál strandokon pedig nem lehet elhelyezni semmilyen hulladékot a megfelelő tartályokon kívül.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

strand | portugália | szabály | büntetés | bírság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom