A kormány döntött: megnehezítik a gazdag külföldiek ingatlanvásárlását és átalakítják adórendszerüket Portugáliában

Az elmúlt években nemcsak az utazók körében lett igen népszerű Portugália, hanem a gazdagok is szívesen fektetik be ott a pénzüket.

Mint ismert, jelenleg adómentességet élveznek az országban megszerzett jövedelmük alól azok a személyek, akik legalább részmunkaidőben Portugáliában élnek. A portugál kormány azonban bejelentette: 2024-től megszüntetik a nem állandó lakosokra vonatkozó különleges adózási rendszerüket. Más területen is változások lesznek, a vízumrendszer átalakításával együtt pedig az intézkedések komoly hatással lehetnek az ingatlanpiacra.

Alex Ingrim, a Chase Buchanan befektetési elemzője szerint sokan át fogják gondolni azt, hogy Portugáliába költözzenek, ha már nem lesz annyira egyszerű, mint elsőre gondolják. Jó hír azonban, hogy azok, akik jelenleg is az országban élnek, megtarthatják adókedvezményüket, ha még nem telt le a tíz éves ott tartózkodásukra vonatkozó mandátumuk.

Egyes becslések szerint az elmúlt évben az ingatlanárak 6,5 százalékkal emelkedtek az országban, az Algarve régióban pedig a tizenöt százalékot is elérte a drágulás. Az Algarve-parti Quinta do Lago-ban még ennél is magasabbak az árak:

huszonnyolc százalékkal többet kell fizetni egy-egy lakásért 2020-hoz képest.

A szakértő szerint a portugál kormány intézkedése elveheti az ingatlanbefektetők kedvét és könnyen dönthetnek úgy, hogy pénzüket inkább francia, olasz vagy spanyol lakásokba fektethetik.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

ingatlan | ingatlanárak | befektetés | portugália | algarve

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom