Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Mától óriásit lazítottak a portugálok.

Tovább lazítottak hétfőn Portugáliában a koronavírus-járvány elleni korlátozásokon:

két hónap óta először kinyitottak a kávézók, az éttermek és a kocsmák is.

A kijárási tilalom is nagyon enyhe: hétköznapokon este fél tizenegyig lehet kint lenni, hétvégén és ünnepnapokon viszont már éjjel egyig.

A kiszolgálás jelenleg csakis szabadtéren engedélyezett. További enyhítés, hogy a 10,3 millió lakosú országban hétfőtől „érvényes indok" nélkül is engedélyezett az utazás az egyes körzetek között.

Portugáliában emellett újra működhetnek

a múzeumok, kiállítótermek, az edzőtermek, a szabadtéri piacok és a kétszáz négyzetméternél nem nagyobb boltok, szigorú higiéniai szabályok betartásával.

A vendéglátóegységek teraszain maximum négyfős csoportok lehetnek, ugyanez a négyfős szabály vonatkozik az edzésekre és a kültéri sportokra is. Szintén újra megnyitották az uszodákat, golfpályákat, palotákat, emlékműveket és az ételt nem árusító piacokat is.

Portugáliával ellentétben Románia csak júniusra tervezi a lazítást, Angliában pedig sokan megkérdőjelezik a vakcinaútlevelet és az azzal járó előjogokat.

(Forrás: Index, Visitportugal)

étterem | újranyitás | uszoda | lisszabon | galéria

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom