Kiakadtak az utasok: aki három óránál kevesebbet repül, nem kérhet húsmentes ételt

A Qantas levette az étlapról a vegetáriánus opciót a rövid távú járatain, ezt pedig nem hagyták szó nélkül a vegák.

Egy Jon Dee nevű utasnak például az Adelaide-ből Sydney-be tartó gépen mondta azt az egyik stewardess, hogy már nem szolgálnak fel vegetáriánus ételt a belföldi járatokon (kivéve a perth-ieket) mint az az utazó Twitter-bejegyzéséből kiderül. Hozzátette, hogy

más speciális opciók, a vegán, a halal, a kóser és a gluténmentes ételek is hiányoznak a kínálatból, csak csirkés pitét lehetett kérni.

A bejegyzés nagy port kavart a speciális étrendet követő ausztráliai utazók körében. Mint Jess McGuire hozzáfűzte, neki szójás-rizses krékert ajánlottak vegetáriánus opcióként, míg a húsevők marhahúsos szendvicset kaptak. A csalódott utas úgy véli, ha csak egyféle étel van, az lehetne vegetáriánus, mert azt a húsevők is megehetik, míg fordítva ez nem működik.

Mint a Qantas közleményben leírta,

a járvány óta a rövidebb utakon csak egyféle étel kérhető, hogy megkönnyítse a legénység munkáját.

Mint a szóvivőjük elmondta, az egyik lehetőség a csirkés pite, de van, ahol cukkinis-hagymás frittatát ajánlanak. „Ha valamelyik járatunkon a választék vegetáriánusoknak nem megfelelő, próbálunk alternatívát ajánlani, például valami kis édesség vagy sós snack formájában" tette hozzá.

Bár a vegákra nem, a kevésbé szociális utasokra gondolt a Qantas, ahol több más társasághoz hasonlóan szintén okozott problémákat idén nyáron a munkaerőhiány.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

vegetariánus étel | qantas | vegetáriánus

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Csábító a magas a kamat, de mást is mérlegelni kell – private banking az MBH Bankkal
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom