Folytatódik a budapesti hagyomány, ettől az időponttól zárják le az autók előtt a rakpartot

Március 15-től hétvégente újra a gyalogosoké a pesti alsó rakpart közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A korábbi évekhez hasonlóan a rakpartot március 15. és október 23. között minden hétvégén és ünnepnapon teljes szélességben megnyitják a gyalog, biciklivel, vagy más mikromobilitási eszközzel érkezők előtt a Margit hídtól az Irányi utcáig.

"A már hagyományossá vált, 2020 óta eddig 102 hétvégén át tartó megnyitás a pesti alsó rakpart jövőképébe illeszkedő lépés, ami széleskörű civil és szakmai támogatással is rendelkezik"fogalmaztak a közleményben.

A kezdeményezés részét képezi a tizenhat különböző szervezettel 2022 őszén aláírt, a pesti alsó rakpartok fejlesztéséről szóló nyilatkozatnak is.

A nyitott rakpart mára több tízezer ember kedvelt helyszínévé vált. Tavaly, a Rakpart'23 eseménysorozatban kétszázötven programot szervezett a főváros támogatásával a Valyo - Város és folyó egyesület és más civil szervezetek.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images) 

alsó | autók | lezárás | rakpart | pesti

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom