Látványos Guinness-rekord kísérletre készül szilveszter éjjel az Emírségek

Megszokhattuk, hogy az Emírségek semmiben nem gondolkozik kicsiben: tűzijátékot is csak úgy csinálnak, hogy abból Guinness-rekord születhessen.

Alig pár nap van hátra az újévi ünnepségig, az emírségbeli Ras Al Khaimah régió pedig újabb Guinness-rekord megdöntésére készül és lenyűgöző, zenére komponált fényjátékkal várja a pihenésre vágyókat az Al Marjan sziget és Al Hamra közötti partszakaszon.

Az ünnepség méltó búcsúztatása lesz a 2022-es évnek, és könnyen lehet, hogy a tavalyi rekordot megdöntve, az öbölország legzöldebb emirátusa ismét beírja magát a Guinness-rekordok könyvébe.

A tűzijáték-show

A szilveszteri ünnepség (#RAKNYE2023) keretében drónok, nanofények és pirotechnikai eszközök együttese rajzolnak majd különböző mintákat az égboltra, amelyek a zenék ritmusára változatos alakzatokat és színeket öltenek magukra.

A 12 perc hosszúra tervezett tűzijáték showt több mint 4,7 kilométer hosszan látni lehet majd Al Marjan-sziget és Al Hamra falu közötti vízparton, amelynek a szórakoztatáson túl nem titkolt célja az, hogy megdöntse a tavalyi rekordot, amit szintén Ras Al Khaimah tudhat magáénak.

Érdekességek és előkészületek

Az újévi ünnepség során több mint 15.000 tűzijátékot lőnek a magasba és több száz drónt vetnek be,

hogy azok kagyló formákat öltve színes táncot járjanak a zene ritmusára és tegyék emlékezetessé 2022 utolsó napját.

A 12 perces show műveleteit több mint 5000 munkaórával és 130 tengeri ponton állomás kialakításával tervezték meg, míg a pirotechnikai eszközök tradicionális tűzijáték gyártó családok mellett Európa legjobb gyáraiban készültek az elmúlt hónapok folyamán.

Guiness-rekorder ünnepségek

Ras Al Khaimah már többször bekerült a Guinness-rekordok könyvébe az újévi ünnepségeken rendezett elképesztő tűzijátékaival.

A tavalyi évben egyszerre két rekordot is megdöntött 15.000 vizuális effektust bemutató show-jával, amelyet 452 drón keltett életre az éjszakai égbolton. Ras Al Khaimah ezzel a legtöbb, egyidejűleg bevetett drón mellett a legmagasabb, drón által vezérelt tűzijáték díját is elnyerte.

(Fotók: Ras Al Khaimah tűzijáték 2022)

Ras Al Khaimah | tűzijáték | guinnes-rekord | egyesült arab emirátusok | emírségek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom