Azonnali sétára csábít ez a látványos videó a száz évvel ezelőtti Budapestről

Az Animatiqua stúdió korábban két kisfilmet is szentelt annak, hogy főleg a Fortepan fotóit megelevenítve bemutassa az Eltűnt Budapestet.

Most a főváros százötvenedik születésnapja alkalmából készítettek egy új videót, amelyben több száz régi fényképet dolgoztak fel. Mint a Youtube-on írják, sokan játszottunk már el a gondolattal, hogy milyenek is lehetettek a száz évvel ezelőtti városképek.

Vajon hogyan éltek a háborúk és a szocializmus előtti Magyarországon, milyen utca- és életképek voltak jellemzőek a fővárosra. Milyenek is lehettek a jelenleg is álló épületek között a mára már sajnos eltűnt műremekek. Éppen ezért született meg az Animatiqua filmstúdió elhatározása arról, hogy a régi fotók és képeslapok „életre keljenek”.

A feldolgozott képek körülbelül száz évet ölelnek fel, a tizenkilencedik század derekától egészen a második világháborúig. Ez a film viszont még mindig folytatódik.

Kondacs András a film rendezője elhatározta, hogy a filmet kibővítik és a készülő hosszabb verziót már filmfesztiválokon indítják angol nyelven. Nem titkolt céljuk, hogy a magyar mellett a nemzetközi közönség érdeklődését is felkeltsék Budapest múltjának és jelenének gyönyörű épített öröksége iránt. A rendező elmondása szerint itt sem állhatnak meg, és egy egészestés filmet is készítenek a magyar fővárosról, aminek a forgatókönyvén már jelenleg is dolgoznak.

Itt megnézheted, ahogyan táncra kelnek Bécs ikonikus látnivalói, itt pedig a világ egyik legnagyobb land art művéről készült videót láthatod.

(Forrás: Animatiqua/Youtube, képek: Fortepan / Deutsche Fotothek/Brück und Sohn)

budapest | régi | fortepan | film | százéves

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom