Ausztrália egyik legexkluzívabb éttermében tátva maradt a szája vendégeknek hétfőn este, miután a pincér közölte velük, hogy már rendezték a számlájukat.
A japán Nobu-lánc Sydney-ben található éttermében a hétfogásos kóstolómenü 175 dollárba (körülbelül 63 ezer forintba) kerül, az idegen tehát nagyon nagylelkű volt, de sokan tették fel a kérdést az eset után, hogy nem lett-e volna máshol jobb helye annak az összegnek.
Sami Lukis televíziós és rádiós műsorvezető ezt írta a Twitterre:
Még mindig sokkos állapotban vagyok, miután tegnap este valaki kifizette MINDEN asztal számláját a sydney-i Nobu étteremben (beleértve az enyémet is)."
"A pincér spontán kedvességnek nevezte. A hihetetlenül nagylelkű idegen ezt valószínűleg nem fogja látni… de… köszönöm.”
Egy másik jelenlévő válaszolt a posztra: „Ott voltam a párommal és az unokatestvéremmel, hogy megünnepeljük az unokatestvérem 21. születésnapját. Majdnem leestem a székről, amikor a pincérnő elmondta. Olyan kedves."
A japán fine dining étteremlánc nem tartozik a legolcsóbbak közé, ami több kommentelőben felvetette a kérdést, hogy a gazdag vendégek a legmegfelelőbb címzettjei-e a jótékonysági akciónak. „Pontosan ez az, amire a túlfizetett gazdagoknak szükségük volt” – írta válaszul valaki, míg más ezt tette hozzá: Egy négytagú család heti nagybevásárlásának árát olyanok költik el egy vacsorára, akiknek van mit aprítaniuk a tejbe.
De kedélyesebb reakciók is érkeztek: „Haha, valószínűleg sokan keményen dolgoztak azért, hogy megengedhessék maguknak a vacsorát a Nobuban. Rendszeresen járok oda én is, nagyszerű étterem és zseniális a gesztus.”
Nem tudjuk, vajon Budapesten is megeshet-e ilyesmi, mindenesetre a legutóbbi Michelin-kalauz a fővárosi Nobu éttermet is ajánlja számos más exkluzív hely mellett.
(Forrás: Independent, képek: Getty Images)
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!