Ezzel az egyszerű trükkel kideríthetjük, van-e rejtett kamera a szálláson

Aki kipróbálja, hirtelen úgy érezheti, mintha egy kémfilmbe csöppent volna.

Időről időre felröppennek olyan cikkek, melyek szerint egyes házigazdák növénybe, tusfürdőbe és más tárgyakba rejtett, miniatűr kamerák segítségével követik nyomon, mennyire érzik otthon magukat a vendégeik. Bár talán azt gondolnánk, az ehhez hasonló történeteknek nincs túl sok valóságalapjuk, időnként megesnek furcsaságok.

2019-ben állítólag egy új-zélandi családdal történt meg az, hogy Írországban egy szénmonoxid-érzékelőbe rejtett kamerát talált a szálláson, és ugyanebben az évben egy férfi Miamiban talált két, telefontöltőre hasonlító felvevőt a szobájában.

Akárhogy is, az biztos, hogy a kísérlet érdekes, melyet Marcus Hutchins kiberbiztonsági szakértő osztott meg a TikTok-on. Eszerint

nem kell mást tennünk, mint a telefonunk zseblámpájával rávilágítani a gyanús tárgyakra.

Ekkor fedezhetjük fel a kamerákat, melyek kékes színben tükröződnek. Ez a technika egyébként az egyik oldalról átlátszó tükrökkel is működik  ki tudja, mikor jöhet jól ez a tudás.

A téma népszerűségét mutatja, hogy egy másik felhasználó, egy bizonyos @pootersnoots is illusztrálta, hogyan lehet a telefon segítségével, hasonló módszerrel megtalálni az infravörös kamerákat, ehhez azonban le kell kapcsolni az összes villanyt. Mindkettőjük szerint érdemes ellenőrizni például a zuhanyfejeket, füstérzékelőket, ébresztőórákat és a lyukakat a falon.

Vannak persze ezeknél sokkal kifinomultabb módszerek is, egy Julian Oliver nevű megfigyelésellenes aktivista például részletesen leírta egyszer, hogy hogyan lehet felismerni és lekapcsolni a WiFi-re kapcsolt kamerát a hálózatról.

A kamerákhoz kapcsolódó problémákról és történetekről itt olvashatsz bővebben,  itt pedig azt tudhatod meg, hogyan került a telefon és az internet a zsebünkbe.

(Források: matadornetwork.com, cnn.com, theatlantic.com)

trükk | megtalálás | rejtett kamera | szállás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom