A rendőrkapitányság helyét a város legstílusosabb éttermei foglalták el Hongkongban

Új kulturális központ nyílt Hongkongban, amely többek között két végtelenül előkelő étteremnek is helyszínt biztosít.

A hírek szerint a helyiek már nagyon várták, hogy megnyissa kapuit a városállam legújabb művészeti központja, ami nem lehetne teljes néhány extravagáns étterem nélkül. A Statement, illetve a Chinese Library névre keresztelt vendéglátó egységek dizájnjának kialakítása során igyekeztek minél többet megőrizni a korábban rendőrőrsnek otthont adó épület adottságaiból.

A vendégek választhatnak, hogy éppenséggel a helyi, hongkongi konyha finomságaira vágynak, vagy inkább valami angol specialitást ennének. Ha az előbbi mellett döntenek, belépés után balra kell fordulniuk, és irány a Chinese Library, ha az utóbbi a nyerő, akkor pedig jobbra át, vár a Statement. A két étterem nem rivalizál egymással, hiszen a tulajdonosi köre is megegyezik.

A belső terek kialakításával az AB Concept egyik dizájnerét bízták meg, akinek elmondása szerint a cél Hongkong történetének és útjának reprezentálása volt.

A faparkettát és ajtókereteket érintetlenül hagyták, de az új díszletek közül is több dolog utal vissza arra, hogy korábban itt bizony rendőrkapitányság működött. A tükrök formája például a rendőrségi jelvényeket szimbolizálja, a falak kék színe pedig a rendőregyenruhák színével egyezik meg.

Persze nemcsak Hongkongban, hanem hozzánk jóval közelebb, Milánóban is értenek hozzá, hogyan kell igazán dizájnos vendéglátó egységet kialakítani. Ha érdekel, milyen pazar kávézónak ad otthont a Palazzo di Brera,

akkor ez bizony érdekelni fog:

Világhírű galériába világszínvonalú kávézót terveztek Milánóban

A milánói Palazzo di Brera ad otthont az Olaszország legjelentősebb festménygyűjteményét felvonultató, méltán világhírű Brera-képtárnak, melynek bejáratánál egy olyan kávézót alakítottak ki, ami egyrészt tiszteleg az intézmény öröksége előtt, másrészt megújulásra törekszik.

(Képek: Design Anthology)

étterem | statement | hongkong | chinese library | rendőrség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom