Szerencséd van, ha erre visz az utad: ezen a reptéren szinte ismeretlen a sorbanállás

Egy nyaralóbérbeadással foglalkozó oldal az utasok értékeléseit hasonlított össze a reptereken várható sorbanállási időt illetően.

Hogy segítsen az utazóknak előre tervezni, a Casago két listát állított össze: az egyiket azokról a repülőterekről, ahol jobb, ha háromnapi hideg élelmet csomagolunk a sorbansorálláshoz, és azokról, ahol szinte megállás nélkül suhanhatunk át az ellenőrzőpontokon. Mindehhez az airlinequality.com oldalon található értékeléseket vette alapul, ahol egytől öt csillagig lehet pontozni többek között a várakozási időt is.

Az összesítés szerint pedig Európán belül a belgrádi repülőtéren voltak a legelégedettebbek az utasok a sorbanállás idejével, a vélemények 66,67 százaléka volt pozitív.

A legrosszabb eredményt pedig a franciaországi Grenoble–Isère repülőtér könyvelhette el, ahol az értékelések mindössze 1,59 százaléka járt négy vagy öt csillaggal. Ráadásul nemcsak Európán belül, hanem az egész világon itt kell a legrosszabbra számítanunk sorbanállás tekintetében. Ugyanakkor Franciaország maga sem jeleskedik ebből a szempontból, az első ötben ugyanis három francia repteret is találunk.

A belgrádi Nikola Tesla reptér

Ezeken a reptereken kell a legkevesebb ideig sorban állnunk Európában:

 1. Belgrádi repülőtér, Szerbia
 2. Helsinki nemzetközi repülőtér, Finnország
 3. Stuttgarti repülőtér, Németország
 4. Máltai nemzetközi repülőtér, Málta
 5. Portói repülőtér, Portugália
 6. Knocki repülőtér, Írország
 7. Athéni nemzetközi repülőtér, Görögország
 8. Zürichi repülőtér, Svájc
 9. London Southend repülőtér, Egyesült Királyság
 10. Boriszpili nemzetközi repülőtér, Ukrajna

Itt pedig a leghosszabb ideig:

 1. Grenoble–Isère repülőtér, Franciaország
 2. Berlin-Brandenburg repülőtér, Németország
 3. Bordeaux-i repülőtér, Franciaország
 4. Párizs-Beauvais-Tilléi repülőtér, Franciaország
 5. London–Stansted repülőtér, Egyesült Királyság
 6. London–Lutoni repülőtér, Egyesült Királyság
 7. Heraklion nemzetközi repülőtér, Görögország
 8. Belfasti nemzetközi repülőtér, Egyesült Királyság
 9. Brüsszel-Charleroi repülőtér, Belgium
 10. Genfi repülőtér, Svájc

A világ legjobb reptereit idén a Skytrax és a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa is díjazta.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Unsplash)

értékelés | repterek | repülőtér | sorbanállás | legrosszabb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom