Nagyszabású sztrájkra készülnek júliusban és augusztusban a túlóra-kifizetések egyoldalú módosítása miatt Portugáliában

Négy szakszervezet közösen hirdetett sztrájkot Portugáliában. A munkabeszüntetés július 30-án és 31-én, valamint augusztus 5-én és 6-án várható.

Négy Portway szakszervezet, az ITAVA, a SINDAV, a STHA és a SIMAMEVIP jelentett be sztrájkot július végére és augusztus elejére, emiatt jelentős fennakadások is kialakulhatnak.

A szakszervezetek és a dolgozók a túlórák elszámolásai, illetve a kifizetések számításának egyoldalú módosítása miatt tiltakoznak. A társasági szerződés előírja, hogy a munkaszüneti napon, rendes munkanapnak minősülő munkavégzés esetén ötven százalékos emelt munkabérre jogosultak a munkavállalók. Ezt változtatták meg ellentétes módon.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

szakszervezet | repülőtér | portugália | sztrájk | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom