Hatalmas sztrájkok okozhatnak komoly fennakadásokat húsvétkor több országban is

A reptéri dolgozók a húsvét előtti időszakban is folytatják sztrájkjukat, így fennakadásokra készülhetnek azok, akik Németországba, Spanyolországba, Franciaországba és az Egyesült Királyságba utaznának.

A németországi Köln-Bonnban február 26-tól egy héten át tartó sztrájkot hirdettek, a DPA német hírügynökség jelentése szerint a hétfőre tervezett százharminchat járat közül kettő kivételével mindegyik útnak tudott indulni. Düsseldorfban azonban

a tervezett háromszázharminc járatból csak nyolcvankilenc indult el menetrend szerint, a többit törölték.

Spanyolország legforgalmasabb repülőtereinek némelyikén február végétől április 13-ig sztrájkolnak, minden hétfőn, kedden és csütörtökön 24 órás munkabeszüntetést hirdettek a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a Swissport szakszervezethez tartozó dolgozók. A sztrájk érinti

Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Reus, Alicante, Valencia, Murcia, Málaga, Almería, Salamanca, Valladolid, Burgos, Logroño, Zaragoza, Huesca, Lanzarote, Gran Canaria és Tenerife Sur repülőtereit.

A szakszervezetek Franciaország-szerte is folyamatosan tiltakoznak, ott a nyugdíjkorhatár hatvankettőről hatvannégy évre emelése ellen emelik fel a szavukat. A munkabeszüntetésben korábban a vasutasok és a repülőtéri személyzet tagjai is részt vettek, a sztrájkok utolsó napjain pedig a párizsi Orly repülőtérről induló járatok egyharmadát törölni kellett.

Március 7-re azonban minden eddiginél nagyszabásúbb sztrájkot hirdettek, azt ígérik: egész Franciaország le fog állni.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb repülőterének, a Heathrow-nak a dolgozói, köztük mintegy háromezer biztonsági őr, mérnök és tűzoltó még nem döntött arról, hogy sztrájkot hirdetnek-e. Amennyiben végül a munkabeszüntetés mellett döntenek, azt pontosan a húsvéti ünnepek időszakára időzíthetik. Ez pedig rendkívül súlyos fennakadásokat okozhatna, elkerülhetetlenné válnának a késések, a járattörlések.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

szakszervezet | Németország | egyesült királyság | reptér | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom