Rengeteg járatot érintő repüléstilalmi övezet bevezetésére készül ez a hatalmas ország

Kína azt tervezi, hogy április 16. és 18. között lezárja a Tajvantól északra fekvő légteret – közölte négy, az ügyben jártas forrás. A lépés alaposan  megzavarhatja a térségben közlekedő járatokat.

Négy, Kínán kívüli tisztviselő – akik az ügy érzékenysége miatt névtelenségük megőrzését kérték – azt mondta, hogy a tilalom megzavarja Tajvan északi repülési információs régióját (FIR), és hogy nem ismerik a korlátozások pontos okát.

Az intézkedés pont arra az időszakra esik, amikor Kína többnapos katonai kiképzést tart az önhatalmúlag kormányzott Tajvan körül.

Egy, az ügyet közvetlenül ismerő magas rangú tisztviselő szerint a repülési tilalom az Északkelet-Ázsia és Délkelet-Ázsia között közlekedő járatok hatvan-hetven százalékát, valamint a Tajvan és Dél-Korea, Japán és Észak-Amerika közötti járatokat érinti.

(Forrás: The Japan Times, fotók: Getty Images)

repülés | kína | repüléstilalmi övezet | járat | tajvan

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom