Erős üzenettel követelik a repüléstilalmi zóna bevezetését Ukrajna felett

Látványos akcióval hívták fel a figyelmet a New York-i művészek az ukrán elnök követelésére.

A múlt héten egy csoport New York-i művész háromszázötven papírrepülőt engedett le a Guggenheim Múzeum emeletéről, melyek egy darabig a levegőben úsztak, majd a földön landoltak.

A repülők papírjára az Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozásának követelését nyomtatták egy QR-kóddal kiegészítve, amely tartalmazza azon szervezetek listáját, amelyeken keresztül bárki hozzájárulhat az ügyhöz.

Ez a repülő papírból van. De mi van, ha acélból lenne és bombákat hordana azok feje fölé, akiket szeretsz?

– ez olvasható többek között rajta.

Úgy tudni, a látványos akció mögött tizenöt művészből és aktivistából álló csoport áll, melyek két tagját a Guggenheim Múzeum biztonsági szolgálata nem engedte be az épületbe. A performanszt a múzeum nem kommentálta sem a közösségi médiában, sem pedig hivatalos honlapján.

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már több alkalommal kérte a NATO-tól, hogy vezessenek be repülési tilalmat Ukrajna felett, de a katonai szövetség rendre elutasította a kérést.

(Forrás: Designboom, fotók: Betty Roytburd, Tanya Posternak)

oroszország | Guggenheim Múzeum | nato | performansz | háború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom