Repülő helyett vonatra küldi az utasait két európai főváros között ez a légitársaság

Miután egyre több ország gondolkodik a rövid távú járatok szankcionálásán, és a Schiphol is csökkenteni szeretné az ott megforduló gépek számát, a KLM meghallotta az idők szavát.

Még 2022-ben kezdtek bele a kísérleti programba, melynek során az Amszterdam és Brüsszel közötti napi négy járatukból egyet vonatra cseréltek, idén tavasztól pedig bővültek a lehetőségek, és a légitársaság először további négy, majd nyolc Thalys-vonatra, vagyis mindkét irányba napi négyre biztosít helyet.

Hollandia egyébként is szeretné javítani a nemzetközi vonatközlekedését, járható alternatívát kínálva a repülős utazásoknak hat kiemelt célállomásra, Brüsszelbe, Párizsba, Londonba, Düsseldorfba, Frankfurtba és Berlinbe.

A holland és a belga főváros közötti körülbelül kétszáz kilométeres távolságot repülővel 45 perc, nagysebességű vonattal pedig 1 óra 38 perc alatt lehet megtenni.

Nemrég a Finnair döntött úgy, hogy leállítja két legrövidebb belföldi járatát, és létezik egy spanyol útvonal is, ahol igencsak megkérdőjelezhető a repülők létjogosultsága, ezért meg is szüntethetik azokat.

(Forrás: Business Insider, KLM, képek: Getty Images)

brüsszel | vonat | KLM | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom