A légitársaságok könnyen megoldhatnák ezt a kellemetlenséget, miért nem teszik?

Prioritásnak kellene lennie.

Sokak szerint a repülőkön a tálca és az ablakok adják a legkoszosabb felületeket, a Matador Network szerzője azonban rávilágít arra, hogy van valami, ami még ezeknél is több baktériumot és adott esetben vírust rejt. Ez pedig nem más, mint a szemetes a mosdóban.

Mint írja, az emberek többségét valószínűleg kevésbé taszítja az a gondolat, hogy a tálcáról egyen, mint az, hogy hozzáérjen a szemeteshez. “Minden bizonnyal a legtöbb utas úgy jár el ezekkel a kukákkal, ahogyan én. Megmosom a kezem, majd veszek egy papírtörlőt, amivel megtörlöm. Ugyanezzel a papírtörlővel lehúzom a vécét és kinyitom a fürdőszobaajtó reteszét, majd óvatosan megnyomom a szemetes irtózatos fedelét, és megpróbálom a lehető leggyorsabban beledobni a szemetet, ami nem mindig sikerül a legjobban” - írja le élményeit a szerző, majd felteszi a kérdést:

„Mégis hogyan gondolhatja valaki, hogy a kézzel nyitható szemetes járható út?

"Ha meg kell érinteni a szemetes fedelét, az olyan, mintha csak egy marék hulladékot fognánk meg“.

"Minden tervezőnél és a légitársaságnál elsődleges szempontnak kellene lennie, hogy a mosóban a lehető legkevesebb felületet kelljen megérinteni: a vécétető magától nyíljon és csukódjon, a kagylóban automatikus öblítés működjön, legyen a csap és a szappanadagoló is mozgásérzékelős, és persze lehessen lábbal nyitni a szemeteseket" - folytatja.

Mint írja, ő még sosem találkozott lábbal nyitható kukával a repülőn, de hallotta, hogy néhány légitársaságnál vannak ilyenek, például a Dreamlinereken és az A330-asokon, a Turkish Airlines-nál, a Saudiánál és az Etihadnál. Úgy véli, ennek a megoldásnak mindenhol alapnak kellene lennie.

A repülőkről ugyanakkor nemcsak a lábbal nyitható szemetest hiányolhatja az ember, hanem valami mást is. Ha pedig szeretnénk elkerülni a fertőzéseket, akkor gondosan érdemes ülőhelyet választanunk.

(Forrás: Matador Network, képek: Getty Images, Unsplash)

 

higiénia | repülő | kosz | wc | szemetes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom