Miért érdemes erre az időpontra foglalni repülőjegyet?

A korán kelés nem mindenkinek jelent ideális kezdést a vakációhoz, de számos előnnyel jár abban az esetben, ha repülővel utazunk.

Az Expedia 2023-as Air Travel Hacks Reportja szerint ugyanis minél korábban érünk a repülőtérre, annál kisebb eséllyel kell fennakadásokra számítanunk. A reggel induló járatok kisebb valószínűséggel késnek, mint a késő délután és este felszálló gépek. A délután 3 óra után induló járatok törlésének esélye átlagosan ötven százalékkal nagyobb, mint a nap korábbi szakaszában induló járatoké.

Reggel viszont a legkevésbé zsúfolt a légtér, és ahogy egyre több járat érkezik és indul a nap folyamán, úgy megnő a késések vagy akár a járattörlések esélye.

Mindezen túl azonban van még egy előnye a kora reggeli járatoknak: az, hogy kisebb eséllyel tapasztalunk turbulenciát, ami manapság egyre nagyobb problémákat okoz. A legtöbb vihar általában délután fordul elő.

Ha pedig mindez még mindig nem lenne elég: a reggeli járatokkal akár pénzt is megtakaríthatunk. A Kayak 2023-as elemzése szerint az Egyesült Államokból hajnali 4 és 9 óra között szállnak fel a legolcsóbb járatok, ezen belül is a kora reggeli járatok átlagosan 13 százalékkal olcsóbbak, mint a kora délután indulóak.

Ha jó áron szeretnénk repülőjegyet kapni, ezt a két szabályt kell betartanunk, ez pedig az ideális időpont a foglaláshoz.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

repülőjegy | foglalás | időpont | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom