Ezen az európai reptéren mostantól külön sorba állhatnak azok, akik kisgyerekkel utaznak

A kedvezményezettek azok, akik hét évesnél fiatalabb gyermekkel utaznak.

A szóba forgó repülőtér pedig a rigai, amely ily módon szeretné felgyorsítani a biztonsági ellenőrzés folyamatát a kisgyermekkel utazóknak, akik így gyorsabban eljuthatnak a gépükhöz.

Szintén használhatják a sort azok, akik a balti országokban érvényes, nagycsaládos kártyával (Family of Honor card) rendelkeznek, függetlenül attól, hogy mekkorák a gyerekek. A kedvezményekre jogosító kártyát azok a családok is igényelhetik, ahol fogyatékkal élő gyermek van.

A terminálon táblák vezetik el az utasokat az újonnan kialakított sorhoz, amely része a repülőtér családbarát politikájának.

2023 októberében a rigai repülőtéren összesen 625 ezer utast regisztráltak, a közvetlen utasok száma pedig elérte az 503 ezret, ami először haladta meg a járvány előtti szintet. A tavalyi évben az utasforgalom elérte az 5,7 milliót, míg 2022-ben ez a szám összesen 5,38 millió volt.

Sokan esküsznek erre a trükkre, amivel állítólag le lehet rövidíteni a sorban állás idejét, de több reptéren is előre lefoglalhatunk magunknak egy idősávot, ezzel szintén megkíméljük magunkat a hosszas várakozástól.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

gyerekkel | riga | gyerek | család | biztonsági ellenőrzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom