Riga sem marad ki ebből az európai trendből

Legutóbb Nagy-Britannia, most pedig Lettország döntött az új díjról.

Januárjától Riga is bevezeti az idegenforgalmi adót a vendégéjszakák után. Ennek költsége látogatónként egy euró lesz, de maximum tíz eurót számítanak majd fel, tehát ebből a szempontból jobban járnak azok, akik hosszabb időt töltenek a városban. A 18 évnél fiatalabbak szintén mentesülnek az adó alól.

A legtöbb európai nagyvárosban, például Berlinben, Amszterdamban, Rómában, Velencében, Bécsben, Brüsszelben vagy Lisszabonban is számolni kell ezzel a költséggel, de az adó összege országonként és városonként nagyon eltérő, ahogyan a számítási módszerek is.

Van, ahol a szállás árának bizonyos százalékát kérik el, míg máshol a szálláskategóriától vagy az évszaktól függ a díj.

A város a befolyt bevételt a turizmus támogatására, a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére és Riga nemzetközi elismertségét segítő projektek megvalósítására fordítja.

A Baltikum számos csodálatos látnivalót tartogat, ez az új, több mint kétezer kilométeres túraút például összeköti Észtországot, Lettországot és Litvániát, ez az alig ismert, bűbájos lett város pedig Európa kulturális fővárosa lesz néhány év múlva.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

riga | lettország | idegenforgalmi adó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom