Eddig még nem látott művek is lesznek a Dobossy következő aukcióján

A soha nem látott különlegességek mellett a piacon már régóta egyáltalán nem fellelhető alkotások is szerepelnek a Dobossy Aukciósház szervezésében a Decemberi kortárs aukció anyagában. 

Ilyen például El Kazovszkij egy installációhoz készült két kutyája, amelyeket a nagyközönség eddig még nem láthatott.

A Dobossy Aukciósház idén ősszel Londonban megvalósította régi álmát, és egy igen izgalmas válogatásban mutatta meg a nemzetközi piacon a kortárs magyar művészetet. Az aukció utóélete és az eredeti tervek egyfelé mutatnak: lesz folytatása Londonban a Dobossy aukcióknak.

A The Studiosban helyet kapó december 9-i budapesti esemény több mint száz tételét a Dobossy aukciókon megszokott változatosság jellemzi: festmények, fotók, grafikák, valamint szobrok egyaránt szerepelnek a kínálatban. De nemcsak műfajában sokszínű az anyag, hiszen nagy kiállítást megjárt darabok, évek óta a piacon már nem kapható tételek, külföldről visszatérő különlegességek is gazdagítják az árverés anyagát.

A kortárs művészet sokszínűségét kiválóan megmutató anyagban a hazai alkotók közül például Halász Károly, Hencze Tamás, Nagy Kriszta x-T, Nádler István és Kelemen Károly több munkája mellett két, a nemzetközi piacon is ismert művész, a svájci Max Bill és az Obama-palkátjairól elhíresült Shephard Fairey alkotásaira is lehet majd licitálni.

"A londoni aukciónk után tudtuk, hogy itthon is izgalmas, erős anyagot kell mutatnunk, hiszen a decemberi árverésünk egyfajta összegzése is az évnek. Márpedig ez az év a terveinket is felülmúlta, így jövőre talán még merészebbek is lehetünk" – mondta Kováts Dávid, a Dobossy Aukciósház egyik tulajdonosa.

A nehezen megszerezhető ritkaságok mellett a feltörekvő, fiatal, valamint az elismert alkotók művei között mindenki megtalálhatja gyűjteménye újabb, vagy akár első darabját.

Ez is érdekelhet:

Esterházy-kincsekből nyílt kiállítás a világhírű New York-i MET-ben

A tárlat 16., 17. valamint 18. századi európai uralkodóházak különleges műtárgyait és technikai kuriózumait egyesíti.

aukció | the studios | ritkaságok | program | dobossy aukciósház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom