A rendezők mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a kontaktusok számát a téli olimpia ideje alatt, ezért még az ételek és italok elkészítésének, valamint kiszállításának automatizálását is megoldották.
Rendkívül szigorú szabályok érvényesek a február 4-én, Pekingben kezdődő téli olimpia résztvevőire, kísérőire és önkénteseire, akiknek nemcsak, hogy oltottaknak kell lenniük, de minden egyes nap Covid-tesztet kell készíteniük és folyamatosan kell mérniük a testhőmérsékletüket. Emellett azonban korlátozniuk is szükséges a fizikai interakciókat,
így a kézfogásokat, a pacsikat, az öleléseket, a távolságtartásra pedig fokozottan oda kell figyelniük.
Az általános óvintézkedéseken túlmenően azonban a szervezők számos innovatív megoldást, automatizációt is bevezetnek annak érdekében, hogy a buborék valóban meg tudja védeni a sportolókat. Az olimpia fő médiaközpontjának mennyezetére például
egy hatalmas robotkart telepítettek, ami leengedi az ételeket a plexivel körülvett asztaloknál ülőknek.

Emellett van egy robotszakács is, aki például hamburgert készít, egy másik friss kávét darál, a harmadik pedig csaposként dolgozik.
Aki koktélra vágyna, villámgyorsan hozzá is juthat: csupán egy kódot kell beolvasnia a telefonján, hogy aztán
kilencven másodperc múlva a gondosan kitöltött italt szürcsölhesse.
A kínai hírügynökség tájékoztatása szerint ez az intelligens rendszer nemcsak az étkezés hatékonyságát javíthatja, hanem, mivel a lehető legnagyobb mértékben kiváltja az emberi munkaerőt, így jelentősen csökkenthetők általa az interakciók is, amelyek előnyösek a járványmegelőzés szempontjából.
A sajtó számára fenntartott kantin a nap huszonnégy órájában fog működni a verseny ideje alatt, különféle étkezési lehetőségeket, így kínai, nyugati és gyorséttermi fogásokat biztosítva.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
olimpia | automatizáció | robot | étterem | covid | koronavírus
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!