Karóraként is hordható a legdrágább Rolls-Royce fedélzeti órája

A világ legdrágább Rolls-Royce-modellje lett a Boat Tail, aminek az órája sem mindennapi, a műszerfalról kivéve karóraként is viselheti a vevője.

A Rolls-Royce minden tudását beleadta az újonnan létrehozott Coachbuild részleg első autójába. A jachtokat idéző stílusú Boat Tail a hátuljába épített tálalóval igazi különlegesség lett, húszmillió eurós árával pedig a világ egyik legdrágább új autójának számít. A goodwoodi márkánál ezért az autó műszerfalán lévő órát is alaposan kidolgozták.

A 199 éves svájci óragyártóval, a Bovet 1822-vel együttműködve a Rolls-Royce kabriójához egy pár olyan különleges óra készült, amelyet nemcsak csuklón lehet viselni, hanem asztali vagy zsebóraként is funkcionál, és ennél is érdekesebb, hogy

a Boat Tail műszerfalán egy foglalatba helyezhető, alatta egy fiókot alakítottak ki a szíjaknak.

Nem mindenki hallott még a Bovet 1822-ről, ami nem csoda,

hiszen nem olyan ismert név, mint a Rolex, de még annyira sem, mint az Audemars Piguet vagy a Patek Philippe. A svájci márka a 19. században kínai megrendelésre zsebórák készítésével szerzett nevet magának, és elég különleges ahhoz, hogy a nevét adja a Rolls-Royce országúti jachtjához.

A Boat Tail megrendelője egy pár, ezért egy férfi és egy női óra is készült, fehérarany tokkal, a számlapok pedig éppen olyan Caleidolegno furnérból készültek, mint a Rolls-Royce kabriójának hajókat idéző hátsó fedélzete. A férfi óra polírozott, míg a női gravírozott,

mind a kettőn megtalálható a tulajdonosának neve is, amit a képekről elrejtettek.

Az órák személyre szabása nem merült ki ennyiben, hiszen a hátlapon lévő számlapokat is gondosan kidolgozták. A férfi órája a születése pillanatában látható csillagképet ábrázolja, a nőire pedig egy miniatűr festmény készült egy virágcsokorról, és mivel a Rolls-Royce órájáról van szó,

a Boat Tail és a Spirit of Ecstasy szobrocskája sem hiányzik róla.

A Bovet 1822-nél dolgozó szakembereknek összesen 3000 órájába került a két óra megtervezése és megalkotása, a szokásos műveleteken felül vibrációs és töréstesztet is kellett végezniük, hogy az autóban is használható legyen a tourbillon szerkezet. Ez az oka annak is, hogy mind a két automata óra a szokásos 48 órás helyett ötnapos járástartalékkal rendelkezik.

Az idő luxusa

A Rolls-Royce az utóbbi időben több egyedileg rendelt modelljét is megmutatta, és a Phantom egyik különkiadása éppen az idő tematikája alapján készült. A goodwoodi márkánál pedig az órákon kívül más érdekes kiegészítőket is kínálnak, például a Cullinan hátsó részéből előhúzható multifunkciós tárolókat.

rolls-royce boat tail | bovet 1822 | óra | rolls-royce | karóra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom