A japán kultúrát idézi az Hermès által dekorált Rolls-Royce

A Rolls-Royce megbecsült vevője, egy japán műgyűjtő és autórajongó számára készült az egyedi Phantom, amelynek belső terét az Hermès dolgozta ki.

A stílus két nagyágyúja fogott össze, amikor a Rolls-Royce goodwoodi és az Hermès párizsi szakemberei közös munkával készítették el a Phantom legújabb példányát. Az Oribe névre keresztelt luxusautót a japán milliárdos Mezava Juszaku rendelte meg, aki nemcsak nagy autórajongó, hanem neves műgyűjtő is, ezért a karosszéria és az utastér stílusát a világhírű kollekciójában található japán kerámiák ihlették.

A Phantom lenyűgöző kétszínű fényezése az antik japán Oribe edények jellegzetes zöld és krémszínű mázát idézi.

A felső rész Oribe zöld színét a Rolls-Royce eleve ehhez az autóhoz keverte ki, de a szokásától eltérően Maezava-szan rendelkezésére bocsátja, hogy a Rolls-Royce-szal egyszerre rendelt magánrepülőgépe is ebben a színben pompázzon. A 16. századi japán kerámiák színét gyönyörűen egészíti ki a krémfehér alsó rész.

Az Oribe edények ihlette színt a belső térben is megtaláljuk, amely az Hermès párizsi és a Rolls-Royce goodwoodi mestereinek kézműves munkája nyomán készült. A két cég szakemberei megosztották egymással a tudásukat, hogy egy igazán egyedülálló alkotás születhessen, amely mind a két márka legnemesebb hagyományait idézi.

A belső térben mindent bőrrel vontak be, amihez a tulajdonos keze csak hozzáérhet.

Finom tapintású borjúbőr borítja a kormánykereket, a sebességváltó karját és a kapcsolókat, a műszerfalat és a kevésbé látható felületeket, mint a kesztyűtartót, a csomagteret, a pezsgőhűtőt és a dekanter tárolórekeszét is. A sötétzöld és krémfehér belső tér hangulatát a süppedős báránygyapjú szőnyegek egészítik ki, a nyílt pórusú diófából készült ajtópaneleken pedig

gondos perforálással alakították ki a tapintásra is különleges hangszórórácsokat.

Az Hermès a lovas hagyományait is tovább viszi a Phantomban,

a bőrkárpitok például olyan varrási és élfestési technikával készültek, amelyeket eredetileg a nyeregkészítő mesterek alkalmaztak. A Phantom műszerfalán lévő galéria, az üvegburkolat mögötti műalkotás ennél az autónál a neves francia művész és illusztrátor, Pierre Péron (1905–1988) stílusában készült: az Hermèsre jellemző lómotívumot festették a diófa panelre.

Földöntúli luxus

Nem először hallottuk Mezava Juszaku nevét, a japán milliárdos nemrég Elon Musk holdkerülő járatára az összes jegyet felvásárolta, majd pályázatot hirdetett az utazásra. A Rolls-Royce is több egyedi alkotást mutatott be mostanában: ilyen a ritka hawaii fát használó, vagy éppen az idő múlására emlékeztető Phantom is.

egyedi autó | hermes | luxusautó | rolls-royce phantom | rolls-royce

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom