Kilőnek Európába az olaszok Piros nyilai

Az óránként akár háromszáz kilométeres sebességgel is hasító Frecciarossával szinte bármely olasz városból igen gyorsan eljuthatunk egy másikba. Hamarosan azonban a Piros nyilak előtt már az országhatár sem jelent majd akadályt.

Milánóból Lyonon át már elutazhatunk Párizsba az olasz vasúttal, és tavaly ősztől Spanyolországban is találkozhatunk vele Madrid, Valencia és Cuenca valamint Madrid, Barcelona és Zaragoza között, idén március 31-től a szolgáltatás Sevillát, Malagát, Antequerát és Cordobát is érinti, amelyekhez június 2-tól Alicante és Albacete is csatlakozik.

Alicante

De az olasz vonat itt még nem áll meg, mert hamarosan Németországba, azon belül pedig Münchenbe is elrepíti az utasokat.

Róma és München között naponta közlekedő, nagysebességű Frecciarossával lehet majd utazni Firenze, Verona, Rovereto, Bologna, Trento, Bolzano, Brennero és Innsbruck érintésével,

de Milánóból is közvetlen vonat indul Münchenbe bresciai, veronai, bolzanói, brennerói és innsbrucki megállókkal, az utakat pedig később akár Berlinig is meghosszabbíthatják.

A Milánói Központi Pályaudvar

Ez a vállalkozás az Európai Bizottság finanszírozásával jön létre, amely tíz olyan új, kísérleti vasúti projektet támogat, amely két vagy több európai ország között teremt vasúti összeköttetést.

A nyártól új hálókocsis vonatokkal juthatunk el az olasz Adria-partra Bécsből, de emellett számos jó kis vonatutat kipróbálhatunk az idén.

(Forrás: Corriere, Trenitalia, FS News, képek: Getty Images)

nagysebességű | münchen | spanyol | spanyolország | vasút

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom