Szőlőültetvény alatt találtak sértetlen római kori mozaikokat

Verona külterületén régészeti ásatások során csodálatos emlékekre bukkantak. Évtizedek sikertelen keresése után végre megtalálták a régészeti kincseket, ráadásul olyan állapotban, amire senki sem számított. 

A kutatók, a szőlőültetvény tulajdonosa és Negrar di Valpolicella önkormányzata közösen dolgoznak az ásatásokon, hogy minél hamarabb teljesen hozzáférhetővé tegyék a fantasztikus állapotban megmaradt római kori mozaik padlózatot.

Feljegyzések szerint 1920-ban már voltak régészeti ásatások arra, de az idő, a földrétegek és a szőlőültetvény egy időre tovább konzerválták a föld alatti, pompás mozaikokat, amelyek a korábbi kutatások alapján a 3. században épített római villa padlóburkolata lehetnek.

Negrar di Valpolicella városkája Veronától tízpercnyire, északnyugatra található.

Ez is érdekelhet:

Ha Churchill ezt megélhette volna: 118 éve eltűnt Pol Roger-palackokat találtak Franciaországban

Szinte napra pontosan 118 évvel ezelőtt súlyos katasztrófa érte a világ egyik legismertebb pezsgős pincészetét. Az akkor eltűnt készlet egy darabja a napokban került elő egy véletlen folytán.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

ásatás | mozaik | régészet | negrar | verona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom