Hihetetlenül látványos street art remekmű borítja a római palota homlokzatát

Páratlan élmény, példátlan vizuális játék, a palota történelme, valamint ikonikus műalkotásai jelennek meg egy installáción.

Látványos trompe l’oeil installációs sorozatának folytatásaként a francia street art-os, JR új, igazán monumentális alkotást készített a híres római Palazzo Farnese homlokzatára. Az épület a francia nagykövetségnek ad otthont és a művésznek köszönhetően a reneszánsz palota egy teljesen újszerű arcát mutatja meg.

A JR által készített alkotás az épület homlokzatán terül el, és arra utal, hogy a reneszánsz épület helyreállítási munkái során is nyitva van. A Palazzo Farnese jelenleg teljeskörű felújítás alatt áll, és JR-t kérték fel arra, hogy az állványokat káprázatos műalkotássá alakítsa.

Az alumíniumra nyomtatott képekkel a művész tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy mi rejtőzik az épület hatalmas homlokzata mögött.

Így elevenedik meg Antonio da Sangallo előcsarnokának oszlopsora, vagy Salviati freskója, de eredeti környezetében mutatja be Farnese ikonikus Herkules szobrát is.

Az állványokhoz rögzített, nyomtatott alumínium panelekből és a palánkokon lévő PVC-ponyvákból készült munka tökéletes vizuális játéknak bizonyul, amire a látogatók is vevők, és amely elképesztő látványának köszönhetően nyújt felejthetetlen élményt.

Ha már street art, egy óriási kígyó kanyarog lefelé a portugáliai Guarda ikonikus lépcsősoráról az SFHIR néven ismert street artos legújabb alkotásában.

(Fotók: JR, forrás: Designboom)

róma | homlokzat | street art | palota | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom