Románia bejelentette, mikor fogják elkezdeni a nyitást

Nem túl biztató dátum.

Florin Citu miniszterelnök szerint Románia június elsején lazít a járványügyi korlátozásokon, és akkor teszi meg majd az első lépéseket is a normalitás felé.

Mai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elmondta, hogy létrehoznak egy tárcaközi bizottságot, ez a testület fogja kidolgozni a lazítás szabályait. A miniszterelnök szerint az üzletek hétvégi nyitvatartására és az esti kijárásra vonatkozó múlt héttől bevezetett korlátozások eredményesek voltak:

"Láthattuk, hogy ilyen körülmények között is meg lehet ünnepelni a húsvétot."

Ez a júniusi lazításra vonatkozó bejelentés nem biztos, hogy pozitív fogadtatásra fog találni a lakosság körében, ugyanis az elmúlt héten

egyetlen éjszaka alatt huszonnégy romániai településen voltak tüntetések a járványügyi korlátozások szigorítása ellen

(két órával meghosszabbították a kijárási tilalmat), hét helyen a résztvevők száma meghaladta a törvényileg megszabott százat.

A tüntetések mellett a hatóságok 120 ezer lejes bírság mellett bezárattak három bukaresti luxus-szórakozóhelyet is, ahol a korábbi bírságok és a járványügyi tiltások ellenére rendszeresen nagyszabású bulikat tartottak.

A miniszterelnök most azt mondta, azért lehet a lazításon gondolkozni, mert az adatok azt jelzik, hogy Romániában egy hete tetőzött a járvány harmadik hulláma.

Bukarestben stabilizálódott helyzet, Temesváron és Temes megyében csökkenni kezdett a fertőzöttek napi száma. A miniszter türelmet kért a lakosságtól, és az érvényes szabályok betartását, hogy a jelenlegi irányt sikerüljön megtartani.

Angliában eközben a helyiek nem mehetnek sehová, de külföldiek akármikor jöhetnek, Németországban pedig  egy új szabály szerint a beoltottakra nem vonatkoznak többé a korlátozások.

(Forrás: MTI)

töüntetés | bukarest | korlátozás | covid | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom