Eltörölnék a földi határellenőrzést egymás közt ezek a balkáni országok

Bulgária és Románia a légi és tengeri határaival idén márciusban csatlakozik a schengeni övezethez, míg a szárazföldi csatlakozásról tovább folynak a tárgyalások, miután ezt Ausztria megvétózta.

Közben viszont a két ország hangsúlyozza, hogy már teljesítette a schengeni övezethez való csatlakozáshoz szükséges valamennyi feltételt, éppen ezért a nyáron meg is nyitnák a szárazföldi határaikat egymás, valamint Görögország felé.

Román, görög és bolgár európai parlamenti képviselők levélben fordultak Dimitrisz Kairidisz görög bevándorlási miniszterhez, amelyben azt kérik, hogy szüntesse meg a szárazföldi határellenőrzést Bulgáriával és Romániával.

Temesvár

A levélben azt is megjegyzik, hogy a görög turisztikai és vendéglátóipar képviselői is azt szeretnék, ha a román és bolgár turisták könnyebben utazhatnának Görögországba. Ez nagyon fontos tényező lenne a gazdasági fejlődés szempontjából, különösen Görögország északi részein.

Mint hozzáteszik, a szárazföldi határellenőrzés a három balkáni ország között még mindig hatalmas veszteségeket okoz a közlekedési vállalatoknak és a turistáknak is az utazási költségek és az időveszteség tekintetében.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

határellenőrzés | eltörlés | Bulgária | görögország | schengen

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom