Lezárja az orosz légitársaságok gépei előtt a légterét Románia

Mint azt megírtuk, éjfélig az Egyesült Királyság után Lengyelország, Csehország és Bulgária is lezárta a légterét az orosz légitársaságok és repülőgépek elől, így az Aeroflot európai járatai is csak jelentős kerülővel érnek célba szombattól.

A mai napon egy újabb uniós ország lépett be a csehek, lengyelek és bolgárok után a sorba:

Románia is úgy döntött, hogy lezárja a légterét az orosz gépek előtt.

A román kormány elkezdte visszavonni az Oroszországhoz tartozó repülési és leszállási jogokat, a tiltás február 26-án, szombaton, 15 órától lépett érvénybe.

Frissítés: közben a mai nap során Lettország, Észtország, Litvánia és Szlovénia is jelezte, hogy kitiltja légteréből az orosz gépeket.

Ez is érdekelhet:

Hosszú időre orosz kézre kerülhet az „ukrán Maldív-szigetek”

Kérdéses, hogy az orosz fennhatóság alatt lévő Krímhez közel eső gyönyörű és turisták körében népszerű sziget ukrán kézen marad-e a konfliktus végén.

(Forrás: Airportal, Főtér)

oroszország | románia | engedély | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom