Visszamenőlegesen is ráterheli a jegyvásárlásokra a különadót a Ryanair

Közleményben hívta fel a diszkont légitársaság az utasok figyelmét arra, hogy milyen változásokat hoz a különadó bevezetése. Ráadásul ezek nem csak a jövőbeli jegyvásárlásokat érintik, hanem visszamenőlegesen is érvényesek.

A Ryanair e-mailben küldött tájékoztatást utasainak arról, hogy június 4-én új légiforgalmi adót vezettek be a 2022. július 1-jén vagy azt követően induló járatok utasaira. Rámutattak arra, hogy "ez azt jelenti, hogy még abban az esetben is, ha június 4 előtt készült a foglalás, de a járat Magyarországról július 1-jén vagy azt követően indul, ezt az új adót ki kell fizetni a magyar kormány részére."

Azaz minden június 4-ét megelőző jegyvásárlás esetében is különadót kell fizetni akkor, ha a járat július 1-jén, vagy azt követően indul. Ennek mértéke utasonként tíz euró, vagyis 3900 forint.

A különadót a Ryanair teljes egészében áthárítja az utasokra, az összeggel a vásárláskor használt kártyát terhelik meg.

Ahogy fogalmaznak: "a Ryanair Általános Szállítási Feltételeinek (4.2.2. cikk) megfelelően, tekintettel arra, hogy a légitársaságok és az utasok nem kaptak időben információt erről az adóról, e-mailben tájékoztatják a foglalással rendelkező utast, hogy a foglalás vonatkozásában esedékes adó összegével megterhelik a kártyát, amivel a foglalás készült."

Azok az utasok, akik nem kívánják elfogadni ezt az adót, lemondhatják foglalásukat, és ebben az esetben teljes visszatérítést kapnak.

A tájékoztatás szerint amennyiben a megadott határidőig nem történik meg a lemondás, úgy tekintik, hogy az utas hozzájárult ahhoz, hogy az adó összegével megterheljék bankkártyáját. A visszatérítést hét munkanapon belül visszafizetik arra a számlára, amelyről az eredeti foglalás kifizetése érkezett.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

különadó | légitársaság | légiforgalmi adó | diszkont légitársaság | Ryanair

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom