Ez a San Franciscó-i otthon kívülről aranyos házikó, belül többszintes, modern villa

Ellentétek gyönyörű vonzásában.

A San Franciscó-i John Lum építésziroda újította fel és bővítette ki ezt a rezidenciát a Tizenkilencedik utca és a Thorp Lane közti Eurake Valley nevű városrészben. Az eredeti otthon nagy részét lebontották a tervezők, meghagyták viszont az utcafronti részt, ami még az amerikai, régies kertvárosi házakra hajaz – belül viszont egészen meglepően folytatódik az épület.

Az építészek igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a városi kilátásból, ezért padlótól plafonig érő, acélkeretes ablakokkal alakították ki a ház hátsó részét. A négyszáztizennyolc négyzetméteres otthonban öt hálót és öt fürdőszobát alakítottak ki. A bejárat a legfelső emeleten, az utcaszinten van, a többi emelet pedig a lejtős telken lefelé folytatódik.

Belépéskor a nappaliban találjuk magunkat, ahonnan folytatólagosan következik az étkező, a konyha és még egy társalgó. A következő szinten három háló és fürdők találhatók, majd még egy emeleten konyha, nappali, hálók és fürdőszobák, végül pedig a garázs.

Az építészek egy gyönyörű, üvegkorlátos, áttetsző lépcsővel kötötték össze az emeleteket, ami még inkább fokozza a ház légiességét. A dekorációban szintén a levegősség és a modern hangsúlyok érvényesülnek: a stílusos enteriőrökben nagyon ízlésesek a bőrkanapék, a rattanszékek, a szürke szekrények, a dizájner-dohányzóasztal, a világos padló vagy épp a hófehér pultok is. Szóval az ellentétek vonzzák egymást mondás újfent igaznak bizonyult, remekül illik a régi az újhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paul Dyer)

falusias | villa | modern | ház | san francisco

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom