Nemcsak az elbűvölő környezet miatt olyan népszerű ez a strand a La Manche-csatornán

A Tripadvisor minden évben közzéteszi a világ legjobb strandjainak rangsorát, amelyen idén az európai úti célok taroltak. Ezúttal pedig először kaptak saját kategóriát a legfenntarthatóbb strandok is.

A fenntartható utazásokra specializálódott BeCause vállalat azokat a tengerpartokat hasonlította össze, amelyek 2023 májusa és 2024 áprilisa között kapták meg a kék zászló minősítést. Azt vizsgálták, hogy hányszor szerepelnek az értékelésnél a környezetbarát, az ökoturisztikai és a tiszta vizű jelzők.

Sandbanks, Dorset

Az első helyen a La Manche-csatorna partján található, Bournemouth melletti Poole-hoz tartozó Sandbanks Beach, áll, amely családi nyaralásra is tökéletes helyszín. A strand több mint harminc éve őrzi a kék zászlót, hosszabb ideje, mint bármely más strand az országban.

Sandbanks Beach egy kis félsziget, amely Poole kikötőjének torkolatát keresztezi, Londonból körülbelül négy óra alatt érhetünk el oda vonattal.

Gyönyörű természeti környezete miatt Sandbanks egész évben jó választás, de természetesen nyáron a legnépszerűbb, így ilyenkor nagyobb tömegre számíthatunk, de még így is bőven van hely, hogy leterítsük a plédet és élvezzük a napsütést.

A világ tíz legjobb strandja a fenntarthatóság szempontjából:

  1. Sandbanks Beach - Poole, Nagy-Britannia
  2. Radhanagar Beach - Havelock-sziget, India
  3. Saundersfoot Beach - Saundersfoot, Nagy-Britannia
  4. Corniche Beach - Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
  5. Galissasi part - Galisszasz, Görögország
  6. Nissi-part - Ayia Napa, Ciprus
  7. Mellieha partja - Mellieha, Málta
  8. Myrtos-part - Kefalónia, Görögország
  9. Playa Blanca - Playa Blanca, Spanyolország
  10. Camp's Bay Beach - Fokváros, Dél-Afrika

A legnépszerűbb úti céloknak pedig ezek ígérkeznek 2024-ben.

(Forrás: Euronews, Tripadvisor, képek: Getty Images)

tenger | Nagy-Britannia | rangsor | tengerpart | bournemouth

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram