Dermesztően gyönyörű ez a sziklafalon álló kolostor

A Madonna della Corona az olasz Alpok egyik legcsodálatosabb szentélye. Olyan látványosság, aminek kötelező eleme kellene, hogy legyen minden olaszországi útnak.

A kolostorok világszerte épültek meredek sziklák tetejére vagy kapcsolódtak barlangrendszerekhez. Olaszországban is található egy építészetileg igazán különlegesnek számító létesítmény.

A Madonna della Corona 774 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik az észak-olaszországi Alpokban. Önmagában ez csodálatra méltó, ám

a kolostoregyüttes egy hihetetlenül meredek sziklafalba épült, ahová már eljutni is egy kisebb kihívás.

Úgy tudni, annak ellenére, hogy a környéken már 1000 körül is éltek remeték, a kolostor 1522-ben, a templom pedig 1530-ban épült, a legenda szerint pedig szentélyét angyalok közreműködésével szállították Rodosz szigetéről. Az első épületek lakói remeték voltak, később pedig mágnesként vonzotta a zarándokokat is, így

a kolostor az évszázadok során egyre nagyobb lett.

Míg Olaszországban számos híres kolostor elpusztult a háborúk viharaiban, a Madonna della Corona a nehéz megközelíthetősége miatt megmenekült. Az 1970-es évekre azonban a szerkezetének nagy része leromlott állapotba került, így egy átfogó újjáépítésre, felújításra szorult.

A munkák során törekedtek arra, hogy minél több mindent megőrizzenek az eredeti épületekből.

Az 1970-es évekre a Madonna della Corona szerkezeteinek nagy része rosszabb volt a kopás szempontjából, és leromlott állapotba került. Sokukat lebontották és újjáépítették azzal az erőfeszítéssel, hogy a lehető legtöbb fontos művészi virágzást megőrizzék.

1988-ban még II. János Pál pápa is meglátogatta a helyet és gyönyörködött az Adige folyó völgyére nyíló lenyűgöző kilátásban.

A kolostoregyüttes, mely ma is a csend és a hitélet fontos színtere, emellett népszerű úticélja a zarándokoknak és a túrázóknak. A kirándulók Spiazzi-ból indulva felfedezhetik az olasz Alpok különleges tájait, szőlőültetvényeit is.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images, Unsplash)

zarándokút | kolostor | remeték | utazás | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom