Idén nagyon nagy eséllyel láthatjuk a sarki fényt: kiderült, mikor hová kell mennünk érte

Az előrejelzések szerint a 2024-ben a felerősödő naptevékenység miatt nagyon nagy esélyünk van arra, hogy lássuk a sarki fényt.

Az Expedia pedig összegyűjtötte, mikor és hová kell mennünk, ha tanúi lennénk a csodás jelenségnek.

1. Finnország

A sarkifény-vadászok kedvenc úti célja a finn Lappföld, ezen belül is Rovaniemi és Inari. A leginkább költséghatékonyan pedig októberben utazhatunk.

2. Kanada

Szintén az északifény-turizmus top úti céljai közé tartozik a manitobai Churchill, ahol már 2023-ban jelentősen nőtt a látogatók száma 2022-hez képest. Érdemes még próbálkoznunk Banffban, Jasperben, Albertában és Yellowknife-ban.

3. Norvégia

Norvégiában a legnagyobb eséllyel márciusban és áprilisban valamint szeptemberben és októberben láthatjuk a sarki fényt. A legnépszerűbb városok közé tartozik Alta, a világ második legészakibb városa, valamint Narvik és Tromsø.

4. Egyesült Államok

Alaszka, Michigan és a minnesotai Voyageurs Nemzeti Park mind remek lehetőséget nyújt a sarki fény megfigyelésére, amire az őszi és a téli hónapok a legalkalmasabbak.

5. Izland

Szeptember és április között a Nyugati fjordok és Észak-Izland ideális helyszínek, mivel hosszabb a sötétség és jellemzően kevesebb a felhő, mint máshol. Ez alól csak Akureyri, Izland második legnagyobb városa a kivétel, ahol nagyobb a fényszennyezés.

6. Svédország

A svéd Lappfölddel szintén nem foghatunk mellé, március végén-április elején érdemes odautaznunk.

Ezeken a vonatutakon is jó eséllyel megpillanthatjuk a fények táncát, addig is itt megnézhetjük, milyen fotók készültek tavaly a jelenségről.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

sarki fény | északi fény | aurora borealis | finnország | norvégia

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom