Így segíthetünk New York városának, hogy hamar felébredjen rémálmából

New York városa erős, és képes mindig talpra állni. 9/11 után is sikerült, a koronavírus-járvány hatásait is le tudja gyűrni majd. Pláne, ha segítünk neki mi is.

A világ fővárosa. New Yorkról a járványügy előtt olyan triviális dolgok jutottak eszébe annak, aki már megjárta, és annak is, aki csak popkulturális tekintetben ismeri, mint a Times Square óriási színes kivetítői, a Brooklyn-híd acélhuzalai, a Central Park padjai, egyforma hot dogok, elviteles kávé, Coney Island vidámparkja, és persze a 2001-es tragédia, a World Trade Center ellen elkövetett terrortámadás. A város sosem lehet ugyanaz, mint előtte, viszont lassan, de biztosan felépült a sokkoló tragédiából. Mindig emlékezni fog rá, de kénytelen volt tovább menni.

Most már hónapok óta összeszorult gyomorral gondolunk erre a hihetetlen városra, ami rövid idő alatt a vírus amerikai epicentrumává vált. Szerencsére ilyen nehéz időkben sem fogy el a lelkesedés és az adakozási kedv, New York városán most bárki segíthet kicsit, aki mélyen a szívébe zárta már. Mutatunk pár lehetőséget.

Filmfesztivál, másképp

Május 29-én kezdődik a We Are One: Tribeca Filmfesztivál, speciálisan a koronavírus-helyzetre szabva. A tíznapos filmművészeti esemény alatt folyamatosan lehet csatlakozni a különböző szervezetek megsegítéséhez egyedi felajánlásokkal.

Nőegylet, a segítség nevében

A Lower Eastside Girls Club 1995 óta foglalkozik New York hölgyeivel. Programok, workshopok, segítségnyújtás formájában jutnak el a New York-i nőkhöz. Jelenleg az összes progamot online tartják, emellett jut idejük a maszkvarrásra, ételosztásra, lelki segítségnyújtásra is. Bárki csatlakozhat hozzájuk immár virtuálisan, és bármilyen apró pénzadományt is nagyon szívesen fogadnak.

Filmes relikviák vására

Az A24 Auctions eredeti filmes kellékek elárverezésével foglalkozik. Jelenleg több aukció fut, köztük a Csiszolatlan gyémánt című film néhány egyedi holmijáért. Köztük van például egy kosármez és a filmben feltűnő kövekkel megpakolt Furby is. A befolyt összegget a Queens Community House szervezetete kapja, ami a városrészt támogatja.

Segítség, egyenesen a legsérülékenyebbeknek

A város főpolgármestere létrehozott egy alapot, melynek segítségével az egészségügyi dolgozókat, helyi kisebb vállalkozásokat, a megváltozott munkaképességűeket és a legelesettebb New York-i családokat lehet támogatni.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

new york | segítség | koronajárvány | nagy alma | amerika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom