Ezekkel az árakkal indul a síszezon Szlovéniában

November végén néhány helyen már ízelítőt lehetett venni a lesiklásból, de csak most fordul igazán komolyra a síszezon Szlovéniában, miután újabb havazás is várható, és a hőmérséklet várhatóan csökkenni fog.

A Magyarországhoz legközelebb eső szlovén sícentrum a Pohorje hegységben, Maribor felett található Maribor-Pohorje december 2-án nyitott, és a belépő 43 euróba (18 ezer forintba) kerül, míg az innen kissé nyugatabbra lévő Kope-Pohorje december 9-én nyitotta meg a szezont, bár kezdetben csak bizonyos sífelvonók üzemelnek.

Mariborsko Pohorje

A síközpontot üzemeltető cég ígérete szerint mindent megtesz a minőségi élmény érdekében. Mint elmondták: megpróbálnak minél több pályát előkészíteni, de racionálisan használják fel az energiát a hógyártáshoz, ahogyan az elmúlt szezonokban is tették.

A fővároshoz, Ljubljanához legközelebb eső Krvavec síközpont december 10-én sípartival és ingyenes síiskolával indítja a szezont,

a Bohinji-tó felett fekvő Vogel üdülőhely december 9-én nyitott, a szintén pohorjei Rogla december 12-én, Kranjska Gora pedig a tervek szerint december 17-én nyit, míg Kanin és Golte december 23-án.

Krvavec

Kanin, Szlovénia legmagasabban fekvő síterepe, amely csak a természetes hóra támaszkodik, reméli, hogy idén rendes szezonra számíthat egy hómentes tél és két év Covid után. A pályákat idén ismét összekötik az olasz Sella Nevea síközponttal.

A megugró energiaárak miatt a legtöbb síterepen emelkedtek a bérletek árai is. Kope-Pohorjében 20 százalékos, Roglában pedig 8 százalékos emelés történt, így mindkét helyen 39 euróért (16300 forintért) lehet napijegyet venni. A Vogelre 40 (16700 forint), a Krvavecre szintén 39 euróért vehetünk jegyet, míg Kanin megtartja a tavalyi árakat, ami 33 eurót (13800 forintot) jelent napijegyenként. Kranjska Gora pályáin naponta 37 euróért (15500 forintért) csúszhatunk, Goltén pedig 35 euróért (14650 forintért).

A Kanin-hegy

Idén ezeken az európai síterepeken emelkedtek a legnagyobbat az árak, Magyarországon pedig várhatóan ezek a síterepek nyitnak ki.

(Forrás: Sloveniatimes, sielok.hu képek: Getty Images, Unsplash)

jegyek | sípálya | síterep | nyitás | síelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom