Újraindul a közvetlen kompjárat Skócia és Európa szárazföldje között

2023-ban visszatér a Scotland-Europe ferry, azaz a Skóciát Európa szárazföldjével összekötő kompjárat.

A Skócia és Európa szárazföldje között utazók jelenleg repülővel, vagy több átszállással, vonatokkal tudnak közlekedni, hamarosan remélhetőleg egy másik, klímabarát megoldást is választhatnak majd.

2023 áprilisától komp közlekedik majd Rosyth és Zeebrugge között,

hogy az Edinburgh-tól negyven percre lévő kis kikötő kösse majd össze a Belgium északi partján található várossal.

Az útvonalon 2010-ban szűnt meg a személyszállítás, 2018-ban pedig a teherszállítás is leállt, miután az egyik hajó fedélzetén tűz keletkezett. Az új útvonalat elsősorban áruszállításra használják majd, az üzemeltető azonban utalt azon jövőbeli terveire is, hogy hamarosan ismét üdvözölhetnek utasokat is a fedélzeten.

A kompjárat nagyjából húsz óra alatt teszi meg az utat Skóciából Belgiumba,

és bár nem tökéletesen környezetbarát megoldás, mégis kevésbé káros a környezetre nézve, mivel a repülőgépekhez képest jóval kevesebb üvegházhatású gázt termelnek.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

komp | Európa | utazás | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom