Elég komoly elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A Skytrax-díj nem az első méltatás, amit a Budapest Airport 2023 során kapott; az üzemeltető az utasok véleménye alapján idén a legjobb tizenöt-huszonöt milliós utasforgalmat bonyolító európai repülőtérnek járó Airport Service Quality díjat is besöpörte.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egymás után tizedszerre is elnyerte a

Kelet-Európa legjobb repülőtere címet a márciusi World Airport Awards díjátadón.

Egy hónapon belül ez a második hatalmas elismerés, amit a légikikötő megkapott. Mint azt mi is megírtuk, március elején az ACI – szintén az utasok visszajelzései alapján – a budapesti légikikötőt választotta

Európa legjobb repülőterének, a tizenöt-huszonöt milliós utasforgalmat bonyolító légikikötők közül.

A Budapest Airport közleményben ismertette: a most elnyert Skytrax-díj a World Airport Survey kérdőíveken alapul, amelyeket a nyolc hónapos felmérési időszak alatt több mint száz nemzetiségű légiutas tölt ki. A felmérés során a megkérdezettek értékelik az utazási élményt, illetve a különböző repülőtéri szolgáltatásokat, az érkezéstől az utasfelvételen és a biztonsági ellenőrzésen át, egészen a beszállító kapuknál történő indulásig.

A díjat a Passenger Terminal EXPO március 15-i ünnepségén adták át Amszterdamban.

– Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a repülőtéri közösség kitartó munkáját az utasok is látják, és ilyen nagyra értékelik. Egy évtized alatt rengeteget fejlődtünk: megújultak a terminálok, bővültek a repülőtéri szolgáltatások, két új, magas színvonalat képviselő utasmólónk és egy cargo bázisunk is épült, családbarát szolgáltatásokat vezettünk be és a biztonsági ellenőrzésen is a legkorszerűbb technológiát alkalmazzuk – összegezte Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette: nem állnak meg ezen az úton, de a további fejlődés csak kibővített kapacitás mellett lehetséges. Az 1-es terminál újranyitásához már csak az építési engedélyre várnak, az új 3-as terminált előkészítő tervezési és szervezési munkálatok pedig már javában tartanak. A Budapest Airport minőséget, kiemelkedő utasélményt, magas biztonsági színvonalat és fenntarthatóságot szolgáló fejlesztései négy év alatt idén tavaszra elérik a százmilliárd forintot.

(Forrás és fotók: Budapest Airport)

budapest airport | budapest | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom