Egy német dizájner trükkös megoldással cserélte le a tusfürdők műanyag flakonját

Bravó!

Egy tusfürdő csomagolásának többféle kritériumnak is meg kell felelnie. A papír nem jó, mert átázik, az üveg eltörhet, ezért veszélyes, a fa megszívja magát a beltartalommal, és drága, vagyis marad a műanyag, annak ellenére, hogy környezetvédelmi szempontból messze nem ideális megoldás. A berlini Jonna Breitenhuber azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, és kitalált egy műanyagmentesítő, zéróhulladékos megoldást, ami kiváltja az egyszer használatos műanyag flakonokat. Ez pedig nem más, mint a szappanflakon.

Hogy a szappan előállítása milyen hatással van a környezetre, a projektet bemutató videóból nem kerül ki, de Breitenhuber dizájnja trendi és ügyes válasznak tűnik egy globális problémára.

műanyag | tusfürdő | berlin | soapbottle | jonna breitenhuber

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom