Sokaknál kiverte a biztosítékot a belga csokibolt jótékonysági akciója

Nyuszi és tojás helyett valami egészen mással készülnek a húsvétra.

Mióta kitört a háború, számos jótékonysági kezdeményezés látott napvilágot azzal a céllal, hogy segítse az Ukrajnából menekülőket. Ezek között akad néhány olyannyira figyelemfelkeltő, ami már a polgárpukkasztás határát súrolja.

Ilyen például a belgiumi Kortrijkban található Beugnies Les Chocolats csokimanufaktúra akciója, melynek keretében kézigránátot mintázó édességgel igyekeznek támogatni a háború áldozatait. A húsvétra szánt finomságot öt euróért árulják, a befolyt összeg felét pedig a Consortium 12.12 nevű civil szervezet kapja.

Az ötlet nem meglepő módon nem aratott egyöntetű sikert,

és a közösségi médiában sokan hangot adtak ellenérzéseiknek a kezdeményezést bemutató poszt alatt. Nem egy kommentelő azt írta, a cégnek szégyellnie kellene magát, és ez a szimbólum nem éppen a legmegfelelőbb egy jótékonysági akcióhoz.

A kritikákra Nicolas Beugnies cégvezető azt válaszolta, az ötlet talán sokkoló, de mindenképp elgondolkodtató, a manufaktúra ugyanakkor kénytelen volt külön posztot is szentelni a magyarázatnak, melyben többek között azt írják, szerették volna, ha a termék egyértelmű és gondolatébresztő, valamint tükrözi a háború valóságát. Mint hozzáteszik, ez egy erőteljes szimbólum.

A megosztó termékből összesen kétezer darab készül, eddig négyszáz kelt el belőle. Ha mindent sikerül eladni, a Consortium 12.12-höz ötezer euró (körülbelül egymillió kilencszázezer forint) kerül.

Nem a belga csokoládégyártó ugyanakkor az egyetlen, amely polgárpukkasztó eszközhöz nyúlt Ukrajna támogatása érdekében. Az egyedi legófigurákat gyártó Citizen Brick nevű amerikai cég, nemcsak az ukrán elnököt, hanem apró Molotov-koktélokat ábrázoló elemeket is árult jótékony céllal.

Ha csokirajongó vagy, akkor itt mutatunk neked tíz okot, amiért minden nap érdemes enned egy keveset az édességből, itt pedig három forrócsoki receptet mutatunk, ami öt perc alatt elkészül.

(Forrás: brusselstimes.com, képek: facebook.com/beugniesleschocolats)

 

kézigránát | kortrijk | ukrajna | belgium | manufaktúra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom